Jag har ju skrivit en del inlägg om vårt bröllop i augusti, och nu är det dags för mitt favoritämne: vad vi åt och drack! Upplägget var en helg helg vilket betydde att gästerna anlände redan på fredagen till ett gemensamt ställe där vi alla checkade in och bodde tillsammans hela helgen. På fredagkvällen bjöd vi på grillbuffé med kladdkaka till efterrätt. På lördagen, själva bröllopsdagen så kördes gästerna med buss till Stjärnsund där vi gifte oss, hade middag, fest och allt det där till två på natten då alla bussades tillbaka till boendet. På bussen fick gästerna lunch i form av en pastasallad med fetaost, grönsaker, avokado och grejer som min mamma, svärmor och syrra hade vart gulliga och gjort innan. Efter vigseln så häckade alla under tak medan ett kort och intensivt regnväder passerade och där bjöd vi på diverse dricka i form av äppelmust, något bubbligt, hemgjord gin och tonic och en sommardrink som Kim hade blandat innan vigseln, öl, cider och bubbelvatten. En av våra toastmadames och en av tjejerna som serverade bar ut drickan till alla som skyddade sig från regnet. Den låg placerad i stora zinkbaljor med isbitar som vi hyrde av Rental Stories. Kims mamma var så gullig och samlade och tvättade bort etiketter på mängder av sådana här fina bruna flaskor som vi hade hemgjorda drinkar i. Korkarna beställde vi online och etiketterna fixade Kim med i word med och tejpade på. Jag hade sett en del bilder på när folk hade ett enormt snacksbord vilket också var min vision, men eftersom regnet kom så blev det inte så piffigt upplagt som jag hade sett framför mig, men det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå hade goda grejer att äta = det viktigaste. Trion som gjorde pastasalladen hade även gjort fruktspett och mamma hade bakat sina goda kärleksmums som vi fryste in ett tag innan. Dessutom fanns det några tunnbrödrullar med någon kräm som jag glömt innehållet i, och lite annat. Efter några timmar med minigolf, boule, dans och häng (läs mer om aktiviteterna efter vigseln HÄR) så gick vi vidare till Smedjan där det var uppdukat för middag och fest. Även porslinet, glas, uppläggningsfat och mycket av dekorationerna kommer från Rental Stories. Borden hyrde vi av Dala Partytält och trycksakerna kommer från Papper i Uppsala, som även gjorde våra inbjudningar. Förrätten var en helt otroligt skogssvamsoppa med kantareller som var den godaste jag ätit. Folk pratar fortfarande om den. Share Food och Anders Julin stod för all mat. När vi kom till Smedjan så låg ädelost, inkokta päron och något grönt redo i soppskålarna så hälldes soppan över när vi satt oss. Det stod två långa bord på ena kortsidan som användes till en del olika saker. Kockarna förberedde maten på den ena, den andra var uppdukade med omaka kaffekoppar och fat för dessert och pavlova och på natten förvandlades ett av borden till bar. men mer om det senare. Vi ville ha en social och icke stel middag så det blev runda bord och en varmrätt som serverades "family style", dvs att maten kom in på olika fat och i burkar som sedan delades med alla. Tillbehören ↓ i burkarna var någon god sås till fisken, chimichurry och picklad rödlök. På borden samsades maten, några dekorationer, dukningen och lite annat. Det blev verkligen den glada, sociala och avslappnade stämningen som vi önskade. Rekommenderar verkligen ett sådant här upplägg om ni vill åt något liknande! ↓ Menyn ↓ Till förrätten serverades vitt vin, till varmrätten rött och vitt och utöver det så fanns det alkoholfritt, vatten, äppelmust, alkoholfritt vin, små shots att plocka på sig vid toaletterna, kaffe och lite annat. Jag som i princip aldrig dricker alkohol drack vatten och äppelmust hela dagen och kvällen förutom några shots som våra toastmadames hade gjort genom det roliga upplägget att sätta en "shotsbänk" bakom min och Kims platser. Det var fritt fram att sätta sig där och shotta med oss hela kvällen och det var hög aktivitet på den bänken så att säga. Det ska tilläggas att det inte var något starkt i de shotsen utan något utblandat vin och fruktsoda, fokus låg inte på fylla. Tillslut var det dags för dessert och det var en chokladkräm som var så len att det nästan var löjligt. Len, mäktig och inte för söt. Den var toppad med en vaniljkräm och rårörda bär. Till det fanns det kaffe och någon avec. När middagen var uppäten, alla tal var färdiga, filmerna visade, ett uppträdande genomfört och allt underbart som vi fick uppleva var genomfört så tackade vi alla i något spontant tal där vi försökte uttrycka vår kärlek och tacksamhet och avrundade med orden "och juste, nu är den öppna baren redo". Och bandet Underhållningen gjorde entré på scenen och sedan blev det fest 2.0. Eller ja, först spelade Underhållningen "Your Song" och vi dansade någon bröllopsvalsdansgrej där Kim svingade ner mig på golvet, sen så fortsatte den bästa festen i mitt liv. Folk blandade drinkar efter recepten som Kim gjort och ramat in eller på fri hand (med blandat resultat, hehe), hängde och dansgolvet var förvånansvärt nog nästan alltid fullt. Det var helt magiskt. Baren var helt enkelt det där långbordet som jag nämnde tidigare där det dukades upp diverse glasbrukar som vi både köpt online och samlat ihop under året, mängder med isbitar, mynta i träbackar, bär, skurna lime och citronskivar, pressad lime och citron på flaska, äggvita i glasflaskor, diverse alkoholhaltiga drycker, juicer, sodavatten och allt annat som behövs för att blanda drinkar med eller utan alkohol. Efter en stund så serverades våra åtta pavlovor (blev såklart en del över till mina pärons lycka) och på natten käkade vi korv med bröd innan det var dags att avrunda och ta bussen tillbaka till boendet. Det vi åt och drack var alltså en blandning av det vi köpt själva, fått mycket hjälp att fixa och det vi caterade från Sharefood. Och så jädra bra det blev. ♥ Samtliga bilder är av vår bröllopsfotograf Sara Holmberg, Sarasblick.