Om

Sofia Ståhl började jobba med hälsa och välmående 2010. Hon är en uppskattad och prisad hälsoinspiratör, föreläsare, programledare, författare och krönikör. Sofia har vunnit flera priser för sin blogg – ”Årets hälsoinspiratör”, ”Årets träningsblogg” och ”Årets hälso- & träningsblogg”. Sofia är en av Sveriges mest betrodda hälsoinspiratörer med uppdrag för privatpersoner, statliga myndigheter och tunga aktörer inom näringslivet.  

Sofia har sedan 2020 ett samarbete med Akademibokhandeln där hon gett ut fem kalendrar och en produktlinje med tydligt hälsofokus. Hon har gett ut flera böcker med Bonnier Fakta: PT-Fias tio i topp (2015), Trappträning (2016) och 201 hälsohacks (2022).

Sofia är utbildad certifierad kost- & träningskonsult (lic. personlig tränare och lic. kostrådgivare), styrketräningsinstruktör, Moveoo- instruktör och coachar i livsstilsförändring och personlig utveckling. 

Uppdrag i urval:

SVT: Programledare Lyckomaten (2019) (fick uppdraget av SVT efter att Sofias namn toppat deras undersökningar om vem man har högst förtroende för när det kommer till hälsa i Sverige i målgruppen kvinnor)

Hälsoprofil SVT Morgonstudion 

Hälsoprofil Sveriges Radio med Lotta Bromé, Metro och Metro Mode, amelia, VeckoRevyn, Vakna med NRJ, Hälsoprofil i RIX FM, Vakna med the Voice, Radio 1, Aftonbladet Morgon TV

Friskvårdsuppdrag för Finansdepartementet, Skandia, Aller Media, Clear Channel

Programledare och coach Webb-TV Metro Mode

Böcker (Bonnier Fakta):

”PT-Fias tio i topp” (nyutgåva hösten -19 med titeln ”10 vägar till hälsa”), utgiven i Norge

"Trappträning" (nyutgåva -18 med titeln ”Styrka och intervaller i trappa”), utgiven i USA

”201 Hälsohacks” släpps årsskiftet 22/23 (Bonnier Fakta)

Föreläsningar i urval:

IKEA

Infrastrukturdepartementet, Finansdepartementet

Zendium (internationellt event i Danmark)

Nordea

Jordbruksverket

Skanska

Elevio

Studieförbundet vuxenskolan

Täby Centrum

Swedbank

Tele2 Sverige

Fitness 24/7

Exempel på referenser från föreläsningar:

"Superbra föreläsning. Så imponerad av Fia, fick verkligen fram rätt budskap som vi behövde i dessa corona och stress tider. Superhärligt att budskapet även gick fram på engelska. Så vi är verkligen supernöjda. Jag fick jätte många tack på mail att det var precis vad de behövde" - IKEA

"Vi har anlitat Sofia som föreläsare vid ett flertal tillfällen, främst i samband med event och nylanseringar. Det bjuds alltid på ett fantastiskt bemötande av hela hennes team och föreläsningarna har varit otroligt uppskattade vid samtliga tillfällen. En genuin och inspirerande kvinna som alltid lägger föreläsningen på rätt nivå för lyssnarna och involverar publiken på ett fint och roligt sätt. Man lämnar alltid Sofias föreläsningar med eftertänksamhet och reflektion samtidigt som man boostats med ny energi och inspiration. Både Sofia och hela hennes team är ett nöje att samarbeta med!" 

PERNILLA FOLKSTRAND, MARKETING RESPONSIBLE FITNESS24SEVEN 


Mer omfattande samarbeten i urval:

Akademibokhandeln:

- Egna kalendrar i samarbete med (2021, 2022, pågående)

- Ta fram egna produkter

- Hälsokampanj i butikerna 2023


Allt för Hälsan mässan:

Omfattande uppdrag som moderator för Stora Scenen + ansikte utåt + sätta ihop och förnya programmet och tonen för hela Stora Scenen. 

Eskimo3: Ambassadör (2020)

Valio: TV-reklam med Edward Blom, moderatoruppdrag och ambassadörskap 2015-2021

Paúluns: Butikskampanj och ambassadör 2015-2021

Kari Traa: Ambassadör 2012-2015, skapat träningskonceptet Urban training som kördes i hela Norden, reklamfilm som sändes i Norge och exklusivitet gällande träningskläder.

Försäkringskassan:

Kampanj om psykisk ohälsa

Stadium: Modell i vårkampanj för löpning, TV-reklam & print i Skandinavien

Kampanj med Kellogs Special K:

”PT-Fias goda vanor” på 2, 6 miljoner flingpaket i Sverige