Här kommer ett skepp lastat med ännu ett "det här har jag ätit sedan sist". Någon önskat mer mat hemma vilket jag lyssnade på OCH insåg att jag äter väldigt mycket ute (främst lunch och mellanmål) just nu. Har inte riktigt reflekterat över det själv utan det har bara blivit. Visst är det gott och smidigt men vill tillbaka till att förbereda hemma och ta med, måste bara lägga om så jag kan prioritera det. Nåväl! Gjorde linssoppan ovan, recept finns här! Sista kvällen på balkongen! Antagligen någonsin eftersom vi flyttar snart. Vispad grädde, säsongens absolut sista färska bär och rostad kokos. Det är så enkelt att göra och så gott att strössla över typ allt. Det enda man gör är att hälla kokos i en varm panna och röra runt tills det fått färg. Har jag nyligen tipsat om det här? Kändes som det nu när jag skrev. För någon vecka sedan så fick jag ett ryck att jag prompt måste fira vissa saker så tog en ensamlunch (med en sovande bebis i vagnen) och beställde in soppa och dessert mitt på blanka dagen. Så jäkla gott! Det är alltså en tarte med italiensk maräng och havtorn. På kvällen fick jag gå på middag med Nespresso och fick bland annat den här goda ugnsrostade kålroten.- Har ätit en pasta med räkor, avokado och vitt vin som lät godare i menyn än vad den var. En frukost bestående av havregrynsgröt med valnötter, havredryck, torkade vinbär, blåbär och kanel. Och två cortado såklart. Mellanmål på kontoret: Smoothie som gjordes kvällen innan och förvaras i termos. Den bestod av chiafrön, pumpakärnor, avokado, banan, hallon, citron, havredryck och blåbär. En annan frukost, den här gången Ediths favorit, äggröra, smoothie och knäckemacka. Hon slutade vakna klockan 05 för att dricka en flaska ersättning för några veckor sedan så nu sover hon till ca 06-07 och äter en rejäl frukost istället. Bättre för aptiten och så tacksamt att hon sover så pass länge. Fick uppleva en frukost som skapats av mästerkocken Paul Svensson i Lindex Showroom i samband med årets Rosa Bandet. Allt var ljuvligt. Bara det att avokadomackan var toppad med rökta betor? Svängde förbi Magnus Johanssons bageri för att jobba en timme innan hemgång en dag. Beställde en gröt med blåbär och nötter och en havrecappuccino. Men tro inte att jag blev mätt på den där lilla gröten. Det var som att någon fisit i magen. En middag direkt ur vardagen. Kims köttbullar med gräddsås, potatis och lingonsylt. I soffan. Med hushållspapper som skyddar kudden. Fick ett akut sug efter kantareller efter att jag upptäckt att vi knappt ätit några i år så önskade kantarelltoast som förrätt i fredags när Kims päron var här. Fastnade på kantarellspåret så beställde en kantarellpizza i Teatern i Ringen när vi strosade på söder i lördags. DEN VAR SJUK. Rekommenderas verkligen! Kims fisksoppa som lunchrester igår. Med saffran, torsk, vin och så vidare. Och rostat surdegsbröd. Kim lagar mest mat hemma. Han började ta över det helt när jag var höggravid och han gick på föräldraledight (vi var hemma samtidigt i 5 månader) och har sedan bara fortsatt. Vi avslutar med den lilla saftiga bullen från Fabrique som jag fikade upp igår eftermiddag. Med äpplen och mandel. Mmm. Mmm. Mmm. En fråga: Vill ni att det här inläggen ska ha snyggare bilder så att det blir inspirerande och fint? Nu tar jag bara med mobilen och blandat medvetet in vardagskaoset också. Men ni kanske vill ha mer stilrena och goda matbilder? Kram!