Det är lättare sagt än gjort att gå från att handla och laga mat för två till bara sig själv. Trots att Kim åkte för fem veckor sen så har jag knappt lärt mig att anpassa matkassarnas innehåll efter bara mig vilket resulterar i ständiga utrensningar i form "man tar vad man har" för att slippa slänga mat. Det är något jag tror vi alla kan bli lite bättre på; Att inte slänga, eller rättare sagt äta det vi har innan vi handlar nytt. Därför avstod jag idag från att köpa mjölk så jag kunde äta min favoriserade gröt och körde en frukost med sånt som behöver förbrukas inom kort. ,. laktosfri filmjölk som bombats med en klyftad apelsin, grapefrukt, solroskärnor, hackade mandlar och hasselnötter, kanel, gojibär, russin och passionsfrukt. Samt ett alldeles perfekt löskokt ägg på egenbakat bröd med smör och örtsalt. Jag läste någonstans att varje svensk slänger 100 kilo fullt ätbar mat varje år, nu är ju det generellt men förstå hur mycket som går i sopen pågrund av tex. "bäst före"-märkning som många är livärdda för direkt efter att den gått ut. Nu reder vi ut detta, slänger ni mycket mat eller äter ni det ni har? .