Den senaste tiden har inte bestått av så mycket mer än äppelpajer i pajväg vilket gjort att jag nästan glömt hur otroligt gott det är med de matiga varianterna. Häromdagen svängde jag ihop en kycklingpaj som snabbt tog sig till toppen i smaklöken. Vilken är er bästa matpaj? Knåda ihop en pajdeg med kvarg och grahamsmjöl som bas, tryck ut i en pajform och grädda i ca 175 grader i 10 min. Stek hackad kyckling och gul lök tills det fått färg och krydda. Lägg ner tinad broccoli i pajskalet, häll över kycklingen och blanda en äggstanning på ett par tre ägg, valfri mängd fetaost, grädde och salt/peppar som får täcka pajen. Klipp serranoskinka och stoppa ner i pajen. Häll över äggstanningen och grädda i ugnen på 200 grader tills äggstanningen stelnat och pajen fått färg. Servera med valfri sås och sallad.