Många frågar hur man ska äta på semestern/resan där ens ”hemmavanor” bryts av andra kulturer, matmöjligheter och frestelser. Det här med att ”unna sig” på semestern blir för många en slags hets där de först har jobbat hårt för att nå ”beachkroppen” för att sen släppa alla hämningar och frossa i precis allt på semestern ,. - för "det har jag förtjänat efter allt slit med snål kost och allt träning" Ett fenomen som gör mer skada än nytta och speciellt om det upprepas gång efter gång där alla semestrar tillslut blir en lång parad av att ”unna sig” ohälsosamma val med jojobanting och ångest som följd. Om vi istället lär känna våra kroppar och skaffar hälsosamma rutiner som får oss att må bra året runt kan vi hitta den där efterlängtade balansen som inte gör oss slavar under begär och sug. Det absolut viktigaste borde vara att var och en äter det som den själv känner för och mår bra av, både psykiskt och fysiskt och med utsvängningar för att prova det nya. Sen är det viktigt att påpeka att bara för att vi äter mindre bra en dag eller vecka så betyder inte det att ”allt är förstört”. Istället för att värdesätta en superdeffad kropp två månader på sommaren är det kanske dags att vi börjar värdesätta en hälsosam helhet som innebär att vi håller oss i jämn och bra form inifrån och ut? ,. och kom ihåg att när man väljer att äta den där glassen, dricka den där drinken eller suga i sig den där chokladen oavsett om det är hemma eller på semestern så bör det njutas fullt ut utan minsta tillstymmelse av ångest eller konstiga tankar. Mat och allt vad den innebär är kärlek och det är dumt att missa. ,. hittade ingen bra bild så bjuder på en favorit på syrran och mig. Sedan ska vi prata om det här "att unna mig", men det kräver ett eget inlägg.