I måndags fick jag uppleva en av de roligare arbetsdagarna som mitt jobb bjuder på. Från kl. 08 till kl. 13.15 var mitt uppdrag att tillaga fyra recept tillsammans med en samarbetspartners kök och produkter och bli fotad. Det var en lyx att få lägga allt fokus på att laga mat, piffa med maten, försöka få till bra bilder och samtidigt få lära mig nya redskap och ett nytt kök. Men mer om detta i några kommande inlägg i ämnet. Såhär såg det ut bakom kulisserna ↓ Jag började med att skapa någon slags kuliss med alla gröna örter jag kunde hitta. Och adderade färg och piff i form av bär, frön, citron och ingredienser. Här fotade vi de första momenten i första rätten. Jag lagade maten, piffade och fick briljant hjälp av Elin som både fotade de här behind the scenes-bilderna, fixade med råvarorna och roddade. Sedan gick rätterna vidare till fotograf-Emelie som fotade av dem och ibland mig. En paus för några bilder till instagram är alltid nödvändigt. Alltså den här pavlovan. Gick lite till överdrift och strösslade på typ allt som fanns. Tröttnar aldrig på pavlova! Slingade (det heter väl inte så?) på smält choklad medan Emelie fotade och försökte tajma bilderna. Alla vinklar provades. Idag har sett helt annorlunda ut då jag förutom datortid, ett möte och en genomgång med Elin (visionsprat snarare) har känslan av att ligga efter. Hinner inte riktigt jobba bort det jag vill och checka av det som jag tänkt när dagen startar. Det har nog aldrig passat så bra med en fredag hemifrån som imorgon. Ska verkligen försöka få till en bra "jobba hemifrån"- dag där jag kliver upp tidigt, tar en promenad och sedan kan jobba fokuserat fram till lunch, ta en paus och sedan fortsätta i något effektivt mood. Det vore så underbart att kliva in i helgen med en känsla av att vara klar. Nu ska jag göra det sista för dagen och samla energi till morgondagen. Ha en fin kväll!