Varje tisdag publiceras mina artiklar på Metro Mode Hälsa. Eftersom vi fortfarande får så många frågor om den numera klassiska chiapuddingen så passade jag på att ägna utrymmet åt en rejäl guide om just chiapuddingen. Varsågoda: "Det här är chiapudding och såhär gör du den". Populärt just nu är att göra chiapudding. Men varför gör man chiapudding och hur? Den här veckan tipsar Metro Modes hälsobloggare PT-Fia om hur vi gör chiapudding och varför vi bör äta det. Vad är chiapudding? Chiapudding är en näringsrik pudding som bildas när chiafrön kommer i kontakt med vätska och sväller. Det är enkelt, näringsrikt och mättande. Varför äter vi chiapudding? Chiafrön är väldigt nyttiga och kallas för ett superfrö. Det är rikt på nyttigt fett (omega 3), är proteinrikt, innehåller bland annat magnesium (som är bra för skelettet), zink (som är bra för huden och håret) och kalium (som är bra för njurarna). Chiafrön är dessutom väldigt fiberrika, en bra källa till järn och fulla med antioxidanter. Som med allt annat bör även chiafrön ätas med måtta. Rekommendationen är max 15 gram per dag (ungefär en matsked), men det sägs att vi kan äta lite till om de blötläggs och gärna mixas. Läs hela artikeln >> HÄR! <<