Jag tänker mycket på det här med ekologiskt. Funderar och uppmärksammar och lär mig nytt. För några år sedan visste jag knappt vad ekologiskt var eller varför det var bra. Då handlade det om att köpa mat som var billigast möjlig. Idag blir jag genuint glad när min matffär bygger om och dubblar det ekologiska sortimentet, tittar uppmärksamt efter erbjudanden och jämför priser. Känner att det är en självklarhet att lägga några extra kronor på att få ren mat. Så är det såklart inte för alla. Alla vill inte, kan inte och bryr sig helt enkelt inte. Sedan finns det några som vill men går på ren vana. Jag tänker att det är bra med ett steg i taget och är vi uppmärksamma kan vi dessutom haffa eko till billigare pris. Tips för dig som vill börja prova mer ekologiskt: - Var uppmärksam på erbjudanden. Senast igår erbjöds eko-bananerna för 10:- påsen medan de vanliga kostade 22:- påsen. Eko-bär kostade 15:- paketet och i en annan frysdisk låg vanliga bär i samma mängd med "2 för 30". Eko-basilika i kruka kostade 5:- st och vanlig 25:-. Alltså sparade vi pengar på att välja ekologiskt vilket är lätt att missa om en inte är uppmärksam. - Börja med bananerna, vindruvorna och kaffet. Upprepade larm och artiklar har upplyst oss om att de är våra mest besprutade produkter. Kanske väljer du bara bananerna men välj gärna någon. - Se helheten. I många affärer så kostar det ekologiska alternativet lika mycket eller bara ett par kronor mer. Det är värt att titta efter och ibland kanske vi hittar den där varan som kostar lika eller till och med känner att den där eko-majonäsen är värd två kronor till. - Se den här filmen och börja såhär --> Klicka! - Vill vi inte handla ekologiskt kan vi göra annat för att hjälpa oss själva och naturen. T.ex. skippa konservburkar, sopsortera, välja kött av hög kvalitet, använda papperskorgar, panta burkar, låta bli bilen, cykla mer, använda mindre plats eller äta mer vegetariskt.