Äter du aldrig chips, kakor, lösviktsgodis, glass osv? Isåfall hur ofta och vad äter du? Chips och lösviktsgodis är inte mina favoriter så det äter jag i princip aldrig. Någon enstaka glass slinker väl ner på sommaren. Som ni säkert har märkt däremot älskar jag att baka, mest kladdkakor och pajer. Jag äter helst något hembakat med vispgrädde eller en chokladkaka, ljus eller mörk. Hur ofta beror på hur sugen jag är men det brukar bli något på helgen, ibland båda dagarna och ibland inget alls. Vilken turkisk yoghurt äter du? Den 10% i den stora plastburken. Hur ställer du dig till flerkornsbröd? Det tycker jag är ett utmärkt sätt att få i sig fibrer förutsatt att det inte innehåller för mycket socker som tex. sirap. Jag brukar tänka "ju färre ingredienser, desto bättre" Jag undrar om du skulle kunna göra ett inlägg på ett matschema för tex. en dag som gör att man äter hälsosamt fast ändå kan gå ner några kilon? Tyvärr kan jag inte det. För det första i respekt till mina klienter som betalar mig eftersom det är mitt jobb, för det andra för att varje person är unik och har olika förutsättningar för hur vi bör äta. Vad tycker du man bör äta till lunch i skolan: Maten som inte känns hälsosam eller näringsrik(kombinerat med sallad) - fil med flingor och russin? - knäckemackor med smör - mycket sallad? Alltid maten! Även om den inte känns supernyttig så är den ändå riktig varm mat som mättar mer än både fil, bröd och sallad. Att äta lunch är lika viktigt som frukost så ät alltid en bra lunch. Kan man äta kaviar & keso på nyttigt bröd med gott samvete? Jag hoppas att du aldrig har dåligt samvete över något du väljer att äta. Oavsett om du äter hälsosamt eller ohälsosamt så bör du alltid göra det med gott samvete. Keso på nyttigt bröd låter för övrigt kanon, kaviaren piffar till det hela. Kan man äta scones med gott samvete om du tar grahamsmjöl istället för vanligt vetemjöl eller är det extremt onyttigt? Samma sak med samvetet som ovanståendet. Jag väljer dock grahamsmjöl och äter scones lite då och då så blir det mer speciellt. Hur gör du din tonfiskröra? Blanda tonfisk, keso, lite majonäs, hackad rödlök, löskokta ägg och gräslök i en bunke. Servera och njut! Jag kan inte förstå hur du kan få i dig så MYCKET mat? Jag har alltid varit glad i mat och älskar att äta. Under min tid som skidåkare åt jag enorma mängder till min späda kropp. Min ämnesomsättning är en alert rackare och gör mig mer eller mindre ständigt hungrig oavsett hur ofta jag äter. Min kille klagar ibland på att faktumet "när du äter med din tjej får du 1½portion" inte stämmer på mig och att han snarare får vakta sin mat för att jag inte ska nalla på hans. Min version av "lite och ofta" är säkert större mängder än många andras. Herr & Fru Utsvulten.