JENNIE FRÅGAR: Hej Fia! Jag kämpar som en galning med att ta bort så mycket socker jag kan ur mitt liv men har misslyckats så många gånger. Jag har ett super stressigt jobb så när jag kommer hem orkar jag inget alls. Har för mig att du levt annorlunda när du var yngre ,. vad fick dig till att hålla fast vid den du är nu och vad får du all motivation från? Vad gör du när du blir riktigt sugen?? Tack för så bra blogg!!! FIA SVARAR: Jag är uppvuxen med husmanskost, grötfrukostar och "vanlig svensk mat" som många andra. Eftersom jag alltid har tränat/tävlat mycket och hårt så har jag alltid varit ett matvrak som ätit fem-sex gånger om dagen med mellanmål och kvällsmål precis som nu. Jag har aldrig varit förtjust i läsk, chips och skräpmat men åt mer socker i form av fikabröd, mjukt bröd och ljus choklad då än vad jag gör nu. Det som har ändrats är att jag har fått mer kunskap om kost, dess påverkan på kroppen och provat mig fram vad jag mår bra av att äta. Jag hade ett par år efter gymnasiet när jag bodde i USA och Oslo och levde det osunda festar-livet med mycket alkohol, skärpmat, sockerkakor och billiga lösningar. De åren var oerhört roliga och oerhört jobbiga på samma gång eftersom allt kretsade kring att festa och äta osunt tillsammans med vänner. Idag känner jag att jag har hittat en balans jag trivs med där jag äter god, hälsosam och hemlagad mat i 90 % och äter min mörka choklad, fikabröd och onyttigheter till 10%. Skillnaden mellan nu och då är att jag är tryggare i mig själv, inte har något sockerberoende, få nästan aldrig sötsug och njuter av allt jag äter med gott samvete. I slutändan så handlar det mest om att hitta ett sätt som passar i en ens liv och hur man vill leva det. Jag har provat mig fram och nu börjat hitta min balans som passar med min vardag, kropp och yrke. Att märka vad man mår bra av är den bästa motivationen!