EMMA FRÅGAR: Hej Fia! Jag är en tjej på 21 år.. Grejen är såhär, när du skriver att du ”bara” fått i dig gröt, mackor, stekta ägg osv osv, blir jag lite förvånad. Det är typ det jag äter på en hel dag och är mer är ”nog” för mig, anser jag själv… Äter jag mer än så känner jag mig stor och fet. Förklara gärna om det går, vet egentligen inte vad jag undrar, men det känns så konstigt … FIA SVARAR: Jag beskrev det jag ätit efter att ha vart magsjuk och kämpade för att komma tillbaka till mitt vanliga ätande. "Igår lyckades jag ändå få ner ett par bitar vitt bröd med smör, några matskedar gröt, två stekta ägg, sockerkakssmet, en tekopp, en bit äppelsockerkaka och en fruktsallad vilket är mer än vad jag lyckats äta sen i tisdags." Jag hoppas innerligt att du inte menar att du bara äter det jag beskriver här ovan på en hel dag. Det är på tok för lite och ger varken tillräckligt med näring eller energi. Efter magsjukan har jag spenderat dagarna med att försöka komma upp i mitt vanliga intag vilket är lite knepigt eftersom kroppen tar några dagar på sig att bli återställd i matlust, aptit osv. Jag har aldrig känt mig så tom på energi, trött och slapp i musklerna som nu när jag inte får i mig allt jag behöver. Jag förstår verkligen inte hur folk orkar leva, jobba och vara glada när de frivilligt äter för lite. För att du ska få perspektiv beskriver jag en vanlig dag för mig här nedan: Innan militärträningen: Två hembakta bröd med smör & ost, ett glas mjölk och vatten. Frukost: Gröt med ägg, kanel, rivet äpple, mjölk och bär. Vatten och-/eller te. Lunch: Alltfrån kyckling, fisk & köttfärs med rotfrukter/ris/etc, grönsaker och ofta ett par finn crisp med smör & ost, vatten. Mellanmål: Frukt/mjölkprodukt/hembaktbröd/ägg/nötter Middag: I stil med lunchen. Kvällsmål: Grekisk yoghurt med apelsin, frön, bär, kokos eller ägg i någon form. Nu säger jag inte att alla ska äta som jag men de flesta behöver tre stadiga mål + mellanmål. Ät, njut och orka leva! .