Det här med gluten har vart en het potatis det senaste året. Frågan om vi verkligen behöver gluten har blommat upp och allt fler väljer att utesluta gluten ur sin kost. Många blir mer uppmärksamma på hur deras magar och tarmar egentligen mår och vågar prova sig fram mer med känslan i fokus. De glutenfria produkterna är tyvärr inte jättebra med mycket tillsatser, konstigheter och med tveksam smak. För er som är glutenintoleranta eller av annan anledning inte äter detta vill jag varmt rekommendera den fina boken "Nytt bröd". Hellre försöka baka eget än att köpa färdiga produkter, även när det kommer till gluten. Boken är fylld med grundläggande, enkla och framförallt goda recept på allt som vi kan tänkas vilka baka glutenfritt. ,. andra fina, bra och inspirerande böcker är "Food for thought" av Blueberry Lifestyles grundare Ulrika Holm och "Året Runt med Saltå Kvarn" av Åsa Swanberg. Vilka matböcker gillar ni?