På fredag åker jag tillbaka till sommarstugan för att spendera en vecka där tillsammans med syrran. Som jag har längtat! Hittade det här inlägget från två somrar sedan och blev sugen på att både grilla sockerkaka (och äta med typ grillade persikor och grädde) och syrrans rabarberchutney. Vi kikar på inlägget och tipsen igen ↓ Det här med grillat, det går ju knappast att tröttna. Jag föredrar att grilla fisk eller vegetariska grejer som majskolvar, grönsaker, svamp, frukter eller halloumi men med en riktigt bra marinad blir även kyckling så jädrans gott. Vi grillar alltid intensivt i sommarstugan och en ny favorit är grillad sockerkaka. Det är så enkelt som att göra en sockerkaka med mycket pressad citron, låt svalna helt, skär i rejäla bitar och lägg längst ut på grillen i max 2-4 minuter. Den ska bli varm och lite frasig och serveras direkt, gärna med vispad grädde eller glass. Här kommer bilder från en grillkväll nyligen: ,. små kycklingfiléer som legat i marinad sedan tidig morgon. Marinaden blir alltid ett plock av det som finns. Mina favoriter är öl, vitlök, honung, smält smör, olivolja, färska örter, chili, kanel, lök, citron och kryddor. Syrran gjorde en rabarberchutney som var oerhört god till kycklingen. Rekommenderas! Har inte receptet exakt men har för mig att hon kokade ihop rabarberna med honung, chili, salt, peppar, vitlök, citron och ingefära.