Låt oss prata lite om det här med honung. Inte så mycket om varför den är bra utan vad vi kan göra med den. Ett litet honungstal helt enkelt! - Som smaksättare i diverse såser. En sked eller två i köttfärssås eller tomatsås ger ljuvlig smak. - Ät den precis som den är på en sked när halsen svider. Gärna ouphettad Manukka-honung som är rena näringsbomben. - Som smaksättare i diverse raw food-bakverk eller rätter. Gärna då en raw-honung för att behålla näringen. - Istället för blekt strösocker i t.ex en kopp varm choklad av kakao, mörk choklad och mandelmjölk. - Som sötsak till avokadoglassen eller bananglassen. - Tillsammans med färsk ingefära och citron vid halsont. - Som marinad för sötsalta nötter. Gnid in valfria nötter i honung, flingsalt och sesamfrön. Låt stå i ugnen i 150 grader tills de blivit torra. - Som en ansiksmask som sägs motverka acne. Blanda två matskedar eko-honung med en tesked kanel och smörj in ansiktet. Låt verka i 5-10 min och skölj med varmt vatten. Jag brukar ha två versioner av honung hemma. En ekologisk och kravmärkt för sådant som ändå ska upphettas, som såser eller bakverk. Den andra är raw, alltså oupphettad, vilket gör att näringen är bevarad på ett bättre sätt. Denna använder jag till allt som inte upphettas, som glassen eller raw-fikat. Älskar honung!