Jag har helt fått dille på kokos! Det började med kokosnötterna på Fiji. En man ropade "ey, vill ni ha en nöt?" och langade ner några från närmsta palm. Vi drack, log och kände oss lyckliga över det faktum att vi fick dricka dem direkt från stammen, i nöten. När saften var slukad fortsatte jag gnaga på köttet. Ah, kokoskött. Väl i Sydney kokade vi i ris i kokosmjölk och jag blev besatt av smaken. Vill aldrig äta vanligt ris igen. När jag landade hemma bakade jag banankaka på kokosmjöl, smörjer kroppen med kokosolja, igår provade jag småkakor på kokosmjöl och idag googlar jag efter kokosvatten på storpack. Jag är helt enkelt kär i denna underbara naturkraft. Kokos! Kokosvatten - Ta med på picknicken, tåget eller drick som det är. Blanda med färskpressad juice eller använd som bas i smoothies. Kokosmjöl - Baka mjuka kakor, blanda med mandelmjöl och gör småkakor eller googla på ordet för mängder med inspiration. Kokosolja - Använd till kroppen, ansiktet eller torra hårtoppar. Baka, laga mat eller ät en sked om dagen för immunförsvaret. Kokosflingor - Strö över frukosten, rulla raw food-bollarna, pimpa salladen eller använd i muslin. Kokosmjölk - Använd som bas i chokladmousse, vispa som grädde, koka världens godaste ris eller gör en mustig smoothie eller hemgjord glass.