Vi firade in det nya året med fyra vänner hemma hos oss. Det blev tre rätter med den enda röda tråden att det är "svingott", gjorde ett quiz om året som gott, mixade hallondaiquiris till fördrink, spelade "ticket to ride i timmar och såg mängder med vackra fyrverkerier från terassen. Menyn: >> Asiatiska rullar med mango, koriander, salmalax, morötter, lime, salladslök, avokado, chili osv som rullades i rispapper. >> Portvinsmarinerad älggryta med svartvinbärsgele, ruccola och ugnsrostade potatisar. >> Pavlova med hackade chokladbitar i marängen som toppades med chokladmousse, färska bär och citronmeliss. Här är dukningen och vår kväll i bilder: Receptet på världens godaste pavlova finns HÄR. Jag gjorde några få justeringar den här gången och ersatte kakaon med lite vaniljsocker vilket gjorde marängen mer neutral (fortfarande med chokladbitarna i). Använde äggulorna till att göra en chokladmousse som jag hade på pavlovan istället för grädde. Det blev alltså en pavlova med chokladmousse, färska bär och citronmeliss på. Så god och mastig! Om jag måste välja är nog den vanliga chokladpavlovan med grädde på fortfarande favoriten men det här blev en väldigt god variant.