LINA FRÅGAR: Fia, kan du berätta hur det känns och fungerar nu när du bytt till glutenfri kost? Är nyfiken på hur du har gjort för att förändra maten, livet och hur du gör när du går ut osv. Tack på förhand! FIA SÄGER: Självklart! Än har det ju bara gott knappt två veckor sedan jag tog det stora beslutet så förändringarna är inte så stora. Läs mer om varför jag tagit beslutet att prova hoppa över gluten HÄR. - Jag inser att det knappt är någon skillnad på min vardagsmat nu mot tidigare. Alltså äter jag inte så mycket gluten som jag kanske trodde. Pasta och bullar tillhör inte vardagsmaten så där är det inga större förändringar. Däremot har jag fått pausa grahamsgröten och bageribrödet som är en stor bas i mina favoritfrukostar. Får jag sug efter en skön kanelbulle på eftermiddagen kör jag mellanmål eller tar min favoriserade choklad istället. - Det är väldigt ovant att behöva säga "äter inte gluten" och därmed tänka mig för när jag blir bjuden eller är ute men det har fungerat genom att hoppa bröd när det bjuds och be om glutenfritt bröd till en räkmacka där det fanns. Detta är den tråkigaste delen eftersom jag är van att vara en allätare och älskar bröd och bullar. - Hittills är det inga skillnader rent fysiskt så ser fram emot fortsättningen. Ska provbaka ett par glutenfria recept och inser att har en glutenfria mjölsorter hemma finns det ju mängder med härliga och framförallt goda recept att leva med. Det kan bli bra det här! : ) ,. klicka på bilderna för att komma till tre härliga glutenfria recept. Källa: Boken Friendly Bread.