Såhär inför fredagskvällen vill jag tipsa om en klar favorit i dessertväg. Det är så enkelt att det nästan är fult, eller något i den stilen. Försvinnande gott är också ett bra uttryck för denna tilltalande, enkla och delikata dessert. Att det går att variera i hundra varianter gör bara det hela mer spännande. Nog talat! Dessert: Vispa ett par deciliter grädde till ett gött fluff. Varva färska eller tinade bär med grädden i ett fint glas och toppa gärna med riven choklad. Variation: - Toppa med riven choklad, rostade kokosflingor, hackade nötter, hemgjort strössel eller honung. - Gör ett strössel med kokosolja, nötkross eller digestivekex att varva grädden med. - Mixa bären och blanda med chiafrön och låt svälla för att få en härlig konsistens. - Lägg hackade choklad i botten, koka upp bären och häll dem över chokladen. - Smaksätt grädden med citron, lime, mynta, vaniljpulver eller honung. - Byt ut grädden mot rysk yoghurt, mascarpone eller skyr. - Blanda bär eller frukter efter säsong.