Det bästa med att åka till Frankrike måste ändå vara croissanterna. Det är inte klokt hur mycket jag tycker om dem. Det är något med det där frasiga smöriga och lena som är så förbaskat gott. Och jag hittade den godaste croissanten jag någonsin ätit i Antibes, eller rättare sagt i Juan les pins. I en liten butik, med ett mindre utbud så låg de där. Efter att jag upptäckt dem så var vi tvungna att äta frukost där resterande morgnar. Såklart! Hur som helst. Det finns så många saker att göra med croissanter. Och de går att variera på hundra sätt. Här är goda saker att göra med croissanter. > Skär tvärsöver och fyll båda delarna med äkta italiensk glass. Eller raw food-glass. Eller vispad grädde. > Dela i mitten och lägg färska bär, kokosflakes och annat gott mellan. Kanske vispad grädde? > Använd som bas i en klassisk macka och lägg pålägg som avokado och och stark ost mellan. > Gör egen nutella med bara hasselnötter och smält choklad och doppa croissanten i. > Grilla den kort i våffeljärnet, eventuella med någon smält mörk choklad i mellan. > Dela den i mitten och lägg krämig äggröra i mellan. > Eller strössla över hackade nötter. > Fyll dem med skagenröra.