Chiapuddingen förförde oss med storm förra året. Det blev till och med ett av det mest googlade orden vilket ger en hint om dess popularitet. Jag hängde på trenden och började prova mig fram i jakten på den godaste chiapuddingen. Mina första puddingar blev inte alls bra. De blev ofta en sörja, rätt trista i smaken och inte alls särskilt goda. Några gånger blev de alldeles för hårda som HÄR och ibland alldeles perfekta som HÄR. Men det var först när jag började äta den som nedan som jag blev kär. Det var först då jag förstod dess storhet. Chiapuddingen behöver lyftas av andra smaker för i sig själv är den rätt smaklös, så är det. Frågan var bara hur en kan lyfta det på bästa sätt. Jag har hittat min version av världens godaste chiapudding som nu toppar listan över favoritfrukostar. Ni får den nedan! Grundrecept chiapudding med havremjölk: 3 msk chiafrön 1 - 1 1/2 dl havremjölk 1 nypa honung eller kokossocker Rör ihop alltsammans i en burk eller glas. Låt stå minst 30 min eller över natten. Rör gärna om flera gånger för att få den bästa konsistensen. Innan servering: Gör en fruktsallad av valfria frukter, bär och frön. Häll chiapuddingen i en tallrik och strö över valfri musli eller granola. Häll över havremjölk och ät direkt. Det blir så otroligt gott med den kalla havremjölken, det knapriga från muslin, det söta från frukterna och det lena från puddingen. Testa! För att bli ordentligt mätt behöver jag komplettera med något mer som ägg i någon form.