Jag har en tendens att bli helt pajtokig så fort solen börjar hitta tillbaka till vardagen och blev därför helt salig när de första vårtecken slog in förra veckan. Den här gången gjorde jag en nötvariant som gladeligen passar till både frukost, mellanmål och dessert. Tillsammans med egen juice och äggröra blev det en frukost att älska. Nyttig nötpaj: Lägg tinade rabarber & hallon i en smord ugnsform och skvätt lite vatten på. Blanda ett par matskedar potatismjöl med en nypa stevia och strössla över bären. Mixa ett par deciliter blandade naturella nötter till en smuligt mjöl, inte för fint då några "tuggbara" bitar förhöjer smaken. Smält ca femtio-sjuttio gram smör och blanda ner i nötterna. Häll ner valfri mängd kokos och havregryn och rör till en smulig deg. Häll över bären och grädda i ugnen på 175 grader tills pajen fått färg. Servera pajen med grädde och kvarg som vispats ihop med elvisp. .