Det finns få saker som får människor att bli så svaga i knäna av förtjusning som nybakt bröd. Är det dessutom hembakt får det genast en söt klang och gör det hela ännu trevligare. Dessa grahamsbullar håller mig nu sällskap till både frukost och mellanmål vissa dagar. Jag använde ett grundrecept till grahamsbullar och pillade om det lite efter tycke och smak för att få dem lite proteinrikare och godare. Smula sönder 50 gram jäst i en bunke. Smält 50 gram smör i en kastrull och tillsätt 5 dl mellanmjölk, värm till det är fingervarmt. Blanda ut jästen med lite av mjölken och rör sen ner resten. Blanda ner 2 msk salt, 1 msk agavesirap och nästan 7 dl grahamsmjöl, 4 dl bakepro och 2 dl sojamjöl. Rör runt till en kladdig deg, blanada ner ett par msk linfrön, en dl russin och några msk solroskärnor. Krydda med en msk brödkryddor och kardemumma. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under duk i 30 min. Knåda den ordentligt och rulla ut i två längder. Skär varje i 10 bitar, forma bitarna till rullar och lägg dem på en smord plåt. Låt dem jäsa övertäckta i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min i 225 grader. Låt kallna under duk. Agavesirap och sojamjöl finns i välsorterade matbutiker & bakepro finns på bla. gymgrossisten. Var noga med att inte låta dem gräddas för länge som jag gjorde vilket gjorde dem lite torra. Jag använde vanligt vetemjöl till utbakningen och dekorerade med solrosfrön.