Jag tjatar vidare om min grötfason och kan avslöja att jag upplevde ett otäckt lyxproblem i veckan. Jag bestämde mig för att utveckla min blåbärsgröt och friskade upp den med några matskedar malda nötter. Kombinationen blev så fantastisk att jag övervägde att äta den till både lunch och middag men insåg att det var bäst att vänta till nästa frukost. Men nästa frukost var pressfrukost för en ny isländsk yoghurt vilket innebar att jag inte fick min gröt den dagen, bättre lycka nästa gång tänkte jag och såg framemot min gröt på torsdagen ,. tills jag insåg att det också var en pressfrukost för nya Veckorevyn vilket innebar ingen gröt då heller. Efter flera dagars längtan fick jag äntligen sätta tänderna i den nötiga gröten igår igen och jag kan avslöja att jag inte blev besviken. NÖTGRÖT; Blanda 1 ½dl fiberhavregryn, 2-3 msk madla nötter och ett par deciliter vatten. Koka upp, krydda med salt och kanel och stäng av plattan. Rör ner ett rått ägg och en matsked krossade linfrön. Servera med naturell keso, hemmagjort äppelmos och blåbär.