Brödet åh, brödet! Ni bör varnas då detta kommer bli det absolut godaste, saftigaste och mest galna bröd er smaklök någonsin skådat. Efter att ha provat detta kommer ni aldrig mer vilja äta annat, bara detta. Med andra ord är det helt enkelt fantastiskt fint och alldeles för gott! Receptet för 2 limpor: 4 dl fibehravregryn 7 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetegluten (kan ersättas med annat mjöl) 1,5 dl vetekli 1 skopa bake pro-protein (kan uteslutas) 2 dl krossade linfrön 2 dl russin eller aprikoser 2,5-3 dl hackade hasselnötter & valnötter 4 tsk bikarbonat 3 tsk salt 1 liter naturell yoghurt eller filmjölk 3% 2 ägg 3 dl riven morot 5 msk agave sirap Blanda de torra ingredienserna i en stor (!) bunke och blanda ordentligt. Tillsätt därefter resterande och blanda till en kletig deg. Smörj en brödform med smör och täck med sesamfrön. Grädda längst ner i ugnen på 150 grader ca. 1 timme & 20 minuter. Brödet ska vara nästan torrt i mitten. Låt svalna på galler innan du skär i det. Tips: Skär i skivor och förvara i en påse i frysen så är det bara att plocka upp de du behöver, antingen för att rosta eller tina. .