Det här med att hitta inspiration till mat är nästan nödvändigt för att orka laga mat, äta mat och ordna med mat flera gånger om dagen, varje dag, året om. Det är så lätt att fastna i samma rätter och med det tappa kärleken till matlagningen och råvarorna. Något av det bästa med yogaresan, förutom själva yogan och nya insikter, var all inspiration som kom med mat vi bjöds på. Vi serverades mycket raw food, bara vegetariskt eller veganskt och många annorlunda, och för mig, nya sätt att skapa måltider på. Det blev helt enkelt väldigt mycket fin inspiration i matväg. En favoritfrukost var cashewyoghurten på bilden nedan. Den var len och god i smaken. Ska försöka återskapa den här hemma snart. Recept Cashewyoghurt 4 dl cashewnötter + vatten till blötläggning 3 dl ljummet vatten (ca 40°C) 4 kapslar probiotika (motsvarar1/2 tsk pulver) 1 krm vaniljpulver eller mer efter smak Någon sötning, t.ex. 1-3 tsk honung eller agave (för vegan) Gör såhär: > Blötlägg cashewnötterna i minst 8 timmar, gärna över natten i rumstemperatur. > Häll av vattnet och mixa nötterna med nytt, tempererat vatten (37-40°C) i 3- 5 minuter i en stark blender (600-700W räcker för att få len och slät yoghurt). Om det behövs, anpassa konsistensen med lite extra vatten. Tillsätt försiktigt lite i taget så att konsistensen inte blir för lös. Tillsätt probiotikapulver (öppna kapslarna och strö i pulvret). Mixa ihop. > Häll cashewyoghurten i en skål eller burk och täck med plastfolie. Låt skålen stå framme i ca 24 timmar i rumstemperatur. Yoghurten ska börja bubbla. Smaka på yoghurten om den smakar syrligt, om inte, låt den stå framme i 12 timmar till. > Smaksätt med t.ex. vaniljpulver och lite honung. Förvara i sedan i kylskåp. Receptet kommer från Nilla.