Det händer att jag får ett sug efter grahamsgrynsgröt. Det är något svårslaget med det där lena som kommer med den gröten. Och den känns betydligt roligare än havregrynsgröten som jag äter på vardagarna. Suget efter just grahamsgröten kommer oftast på helgerna eller på kvällen när jag inte är sugen på lagad mat - eller när jag känner mig utsvulten och behöver fylla på med något rejält innan läggdags. Den här gröten gör mig alltid ordentligt mätt och är alltid lika god. Är ni övertygade än? Recept grahamsgrynsgröt ca 2-3 personer 1,5 dl grahamsmjöl 3,5 dl mjölk 3,5 dl vatten en nypa salt Gör såhär: Häll i vatten och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sänk värmen. Rör ner mjölet och låt puttra tills den fått önskad konsistens. Tillsätt eventuellt mer vätska eller mjöl efter hand. Rör ofta. Toppa med mättande och goda saker, exempelvis hemgjord sylt, nötter, kokoschips, valfri mjölk eller vätska och kanel. Läs även: > Så får du din gröt mer mättande!