Den här granolan med mörk choklad och salta mandlar blev förbannat god! Och gick så snabbt att röra ihop. Ni måste helt enkelt testa. Sätt ugnen på 100 grader. Börja med att röra ihop följande i en bunke: 4 dl blandade frön (jag tog sesamfrön och solroskärnor) 3 dl hackade havregryn 4 dl hackade nötter (salta mandlar och hasselnötter) 1,5 dl finhackad mörk choklad (90%) 1 msk honung 2 msk kokosolja en skvätt vatten Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Och bred ut granolan på plåten. Ställ in plåten i ugnen och sätt klockan på ca 75 min. Edith har nyligen upptäckt det coola med knappar. Förtjusningen har inga gränser. Tvättmaskinen är överlägsen favorit, men ugnen, torktumlaren och micron fungerar de med. Medan granolan gottar sig så kan man roa sig med annat. Gosa osv. Provsmaka sedan genom att strö granolan över någon god yoghurt eller gröt. Eller ät som den är. Lillan fick såklart inte smaka på granolan men lite yoghurt slank ner. Granola är för övrigt gott att strö över en smoothie. Och man borde rimligtvis kunna förvandla den till mellanmålsbars genom att röra ihop den med något ägg eller så. Ska testa och återkommer isåfall! Läs mer: → Recept och inspiration till frukosten!