Ni vet den där granolan med salta mandlar och mörk choklad som jag bloggade om för någon dag sedan? Dra mig baklänges på en liten stol så god den var på gröt! Jag vill alltid ha något knaprigt på gröten för att få bra balans och textur (Eh. Har sett för mycket på Masterchef Australia) och det blir ofta valnötter. Men granolan slår dem med hästlängder. Har kraftigt tröttnat på vanlig havregrynsgröt så ska nu prova mig igenom sortimentet av gryn och mjöl för att upptäcka nya goda sätt att göra gröt på. Det finns ju så mycket mer än bara havre. Återkommer när jag upptäcker fler goda grejer! » Receptet på granolan med salta mandlar och mörk choklad finns här! Gröt med rågflingor och chiafrön 1 portion 1 dl rågflingor 1,5 dl mellanmjölk 1,5 dl havremjölk (gärna någon som är tjock i konsistensen) 1 tsk chiafrön 1 tsk vaniljpulver, kanel eller kardemumma 2 torkade aprikoser salt Gör såhär: Blötlägg grynen i vätskan redan kvällen innan för extra god konsistens. Det går även bra att röra ihop direkt på morgonen. Rör ihop alla ingredienserna och koka upp. Låt puttra ca 5-10 minuter till önskad konsistens. Servera med skivad frukt och granola eller annat du gillar. Smoothie med avokado och apelsin ca 1 kanna 1 urgröpt avokado 1 stor apelsin saften av 2 lime ca 4 dl frysta hallon och blåbär ca 4-6 dl havredryck Gör såhär: Skala apelsinen och lägg i mixern. Fyll på med de andra ingredienserna och mixa till önskad konsistens. Servera direkt! Det var allt för nu. Glad fredag!