Det här med att ha en hel helg framför sig är en speciell känsla. Särskilt när planerna innehåller bananpannkakor, mycket umgänge med vänner OCH att det är avslutning av Tour de Ski. Alltså ... ja. Välkommen helgen helt enkelt! Om ni, som jag, tycker att det här med helgfrukostar är sådär olidligt härligt så kan jag varmt rekommendera dessa bananpannkakor. Ni vet, de som tog oss med storm för ett par år sedan och sedan dess är kanske den godaste varianten på pannkaka. Det går även att göra många, många versioner av de små godingarna genom att addera diverse kryddor, göra roligare varianter eller byta bananen mot annat innehåll. Ungefär såhär - Byt ut bananerna mot mixad mango eller mandelmjöl. - Servera dem med knaperstekt bacon eller lufttorkad skinka. - Toppa pannkakorna med smält choklad med t.ex. 90% kakaohalt. - Rör ner mandelspån eller kokosflingor för att addera crunch och smak. - Smaksätt smeten med saffran som du mortlat med en nypa kokossocker. - Gör en ugnsvariant genom att hälla smeten i en ugnsform istället för att steka. - Vispa creme fraische fluffigt och servera till för att få något syrligare till det söta. - Rör ner diverse godsaker som kakao, spenat, blåbär eller annat som du tycker höjer smaken eller innehållet. Grundrecept bananpannkakor. 1 person: 2 ägg + 1 banan = mixas samman med stavmixer. Stek som plättar eller pannkakor i kokosolja eller smör. ,. bananpannkakor med saffran toppade med vispad grädde, blåbärssylt, kiwi, blåbär och en kopp kaffe. Mer inspiration till helgfrukosten hittar du genom att klicka nedan: Med crossianter! Äggmackan! Brunch deluxe!