Jag har verkligen loggat ut mentalt från det mesta. Tar påskledigheten på stort allvar och spenderar tiden med familj och vilopuls. Så ljuvligt. Bläddrade tillbaka i arkivet i jakt på ett recept och kom över de här enkla frallorna som är så förbaskat goda. Måste säga att de passar fint till morgondagens frukost, lyxigt att ge sig själv nybakade frallor en måndag. Röda dagar borde för övrigt infalla oftare på måndagar. Recept nattjästa frallor ca 8 frallor Tid: 10 min + jäsa kallt över natten + 10 min gräddningstid 1/4 paket jäst 3 dl kallt vatten 1 tsk salt 1 dl fullkornsdinkel 1 dl hirsflingor + extra till topping 4-5 dl siktat dinkelmjöl Gör såhär: 1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen väl i 5 minuter. 2. Täck bunken med plastfolie och gör små hål. Låt jäsa i kyl över natten. 3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma till slarviga bullar med två skedar. Lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt och strö över hirsflingor eller sesamfrön. 4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de fått fin färg och är lite hårda på ytan. Låt svalna på galler under en bakduk. Nu ska vi duka upp något spel och kliva i raggsockorna. Hoppas ni har en snäll påsk!