Dagens frukost blev sen och ambitiös. Fick något ryck och gjorde scones för första gången på evigheter. Kombinationen av nybakade scones, en syrlig smoothie och salt äggröra är oslagbar. Här kommer recepten! ↓ Smoothie med björnbär och blåbär 2 glas 1 banan 1/2 citron 4 valnötter 1 msk chiafrön några bitar fryst mango ca 3 dl frysta blåbär och björnbär ca 2-3 dl vätska (havredryck, mandelmjölk, komjölk etc) Gör såhär: Mixa samman alla ingredienser och servera direkt. Andelen vätska bestämmer konsistensen så prova dig fram till den konsistens du gillar bäst. Du kan självklart strunta i t.ex. nötterna, chiafrön och mangon om du vill. Det blir säkerligen gott ändå! Krämig äggröra 2 portioner 5 (ekologiska?) ägg färsk basilika smör salt Gör såhär: Hetta upp smöret i envarm stekpanna. Knäck ner äggen och rör genast ut dem till en smet. Sänk värmen stegvis samtidigt som du rör i pannan. Se upp så det inte bränns och blir torrt. När äggröran börjar bli klar, men fortfarande är lite blöt så stäng av plattan och ställ åt sidan. Rör ner salt och färsk basilika, servera direkt. Scones med flingsalt 2 scones ca 3,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 msk råsocker 1 dl röd mjölk 1 (ekologiskt?) ägg 100 kallt smör flingsalt Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader (varmluft). Rör ihop mjölk, bakpulver, råsocker och salt. Vispa ihop ägg och mjölk. Arbeta ihop smöret med mjölblandningen med händerna och häll sist på vätskan. Blanda till en kladdig deg och forma till två runda scones. Skär ett kryss i mitten på dem och strössla över flingsalt. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna och genombakade. Lägg upp på galler och låt svalna innan servering. Nu ska vi ta oss ut till golfbanan och slå några hinkar på ranchen. Jag är ingen golfspelare men gillar att slå några bollar ibland. Kims golfintresse har smittat av sig på mig och nu för tiden tittar jag gärna på golf och följer Stenson och gänget. Det är något oerhört avkopplande i att titta på golf. Hoppas ni får en fin söndag trots omständigheterna ♥