Hej lördag! Åh, så nära jag är semestern. Den här dagen går åt till att förbereda, börja packa så smått och klara av en hel del jobb. Men det gäller ju att prioritera det viktigaste först: en rejäl helgfrukost med många goda saker. Har varit så sugen på en croissant och varm choklad hela veckan så det får utgöra grunden. Att koka sin egen varma choklad kan vara något av det godaste som finns, speciellt om det är riktigt kallt ute och gärna efter någon stund utomhus. Vi ska tända en brasa och sätta igång med chokladen. Här är mitt favoritrecept! Du behöver: Mellanmjölk Vispgrädde 90% choklad En nypa salt Ev. lite honung. Bryt isär ett par bitar choklad och låt smälta på låg värme i en kastrull. Häll ner mjölk och rör ihop medan det värms. Rör ner en skvätt grädde, lite honung, en nypa salt och smaka av. Värm tills det nästan kokar upp, servera då direkt. Det står inga mängder på ingredienserna för att du behöver smaka dig fram. Mer choklad och mindre honung ger en mörkare och mer bitter smak medan grädden och honungen ger en rundare och sötare smak. Testa dig fram! ,. några bilder från sist vi hade chokladfrukost.