Havregrynsgröt, eller gröt överlag, är ju världens godaste frukost. Men själva grunden är allt annat än mättande med bara gryn och vatten. För att få din gröt mer mättande krävs några detaljer till. Här kommer några tips på hur du kan göra din gröt mer mättande. > Gör en grötblandning med olika sorters gryn, torkad frukt, hackade nötter och valfria frön. > Koka gröten på hälften mjölk, hälften vatten. Eller helt enkelt bara mjölk. > Rör ner ett äggen i gröten när den nästan är helt klar. > Strössla över granola eller musli innan servering. > Servera med mjölk, havremjölk eller liknande. > Toppa med valfritt nötsmör eller kokosflakes. > Lyft gröten med frukt, bär eller hemkokt sylt. Min nuvarande favorit är havregrynsgröt med chiafrön som toppas med kanel, banan, blåbär, havremjölk och syrrans granola. Krispigt, mättande och så gott! Läs även: > En inspirationsguide för att variera din gröt!