Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag bloggat om gröt. Det är ju så att säga redan gjort men det tåls ju att upprepas. Gröt kan vara något av det godaste jag vet och verkar aldrig tröttna. Gissningsvis består 95% av mina vardagsfrukostar av just gröt och jag tänker att det är fler som gillar den. Men gröten i sig är inte så väldigt mättande eftersom den bara består av gryn och vatten. Så för att få den rejäl så behövs den fyllas ut och piffas till. Jag vill påstå att det främst är tillbehören som ger mättnad, men det går även att göra själva grynblandingen bättre. Och när vi ändå pratar om gröt vill jag påminna om hur fantastiskt många olika gryn och mjöl som det går att koka god gröt på. Bovete, kokos, havre, dinkel, amarant är bara några. Och många är goda att blanda med varandra. Så här är tre tips för att få en mer mättande gröt: 1. Blanda ihop en egen grynbladning med olika gryn, hackade nötter, torkad frukt och olika frön som sesam, solroskärnor, chiafrön eller pumpakärnor. 2. Rör ner ett ägg i gröten precis innan den är färdigkokt. Blanda väl och låt värmas en minut till innan du serverar. Eller gör samma sak fast byt ägget till kokosolja. 3. Lägg krut på toppingen. Servera med mjölk (eller koka gröten med hälften mjölk, hälften vatten) och toppa gröten med goda grejer. Exempelvis bär, skivad frukt, kokos, nötsmör, kokosolja eller hemgjord sylt. Kanelstekta äpplen till gröten är något som är både gott och enkelt. Gör såhär: Skiva ett äpple och stek i smör eller kokosolja på hög värme. Pudra över kanel och toppa med solroskärnor. Servera genast på gröten.