Vi hälsar den här dagen god morgon med matporr: Bärkompott med vispgrädde: Vispa grädde (alt. kvarg) fluffigt. Hacka önskad frukt och bär i rejäla bitar och gröp ur passionsfrukt. Varva frukten och grädden i en fin skål och toppa med riven mörk choklad. Jag använde jordgubbar, passionsfrukt, hallon & melon. Rödbetor med chevré & valnötter: Tvätta och snoppa rödbetor. Skiva i klyftor eller skivor och lägg i en oljad ugnsform. Strössla med havssalt, peppar & honung. Grädda i ugnen i ca 30 min (tills de mjuknat). Skiva chevré i rejäla bitar. Stek på hög värme i kokosolja tills det blir en fin gyllene yta och smält i mitten. Lägg betor, honung, chevré, krossade valnötter och havssalt lager på lager och serverad med ruccola. Filheaven med frön: Fyll en skål med din favorit yoghurt eller fil. Toppa med hemgjord musli, frön, hackade nötter, kalla bär eller frukt i valfri form. Ringla över en sträng honung, krydda med kanel eller toppa med kokoschips. ,. i skålen är det paulúns musli, kvarg, sesamfrön, filmjölk och kokoschips.