Måndag och ny vecka. Jag förknippar frukosten med att ge sig själv en bra förutsättning för dagen så låt oss lägga fokus på frukost i det här inlägget. Här kommer några tips för din nästa frukost! → Brukar du som jag köpa lyxbröd på bageri på helgen? Ibland blir det en bit över och ett bra sätt att ta tillvara på den är att skiva upp den och frysa in. Bara att plocka fram och rosta när andan faller på. → Vill du dricka smoothie på morgonen men tycker att det tar för lång tid? Skala, skiva och förbered så många moment som möjligt kvällen innan. Ställ fram mixern och mät upp de bär du behöver. → Häll upp frysta bär i en glasburk, toppa med en sked honung och pressa ner lite citron. Skruva på lock och ställ i kylen över natten. På morgonen rör du ihop det och toppar din filmjölk, gröt eller macka. → Spar tid genom att duka fram och förbereda så mycket som möjligt kvällen innan. Ladda kaffebryggaren, hacka grönsakerna till omeletten, lägg havregrynen i blöt, duka fram koppar och fat osv. → Avokado håller bättre om du först äter halvan utan kärnan och spar den med kärnan. Det går även bra att frysa ner en hel avokado och sedan låta tina i kylskåpet när du behöver den. Och avokado är oväntat gott i fruktsallad. → Goda alternativ till mjölken i kaffet är kokosolja, havredryck och vispgrädde. → Låt frukosten bli din stund att ladda för dagen genom att planera in tid för den på morgonen (om det går såklart). För mig blev det stor skillnad när jag bytte ordning på mina rutiner och gjorde mig helt klar med allt först och åt frukost sist av allt. → Äter du kokta ägg på morgonen? Spar tid genom att koka alla för veckans dagar på söndag kvällen så är det bara att plocka på morgonen. En av mina absolut godaste frukostar som även känns lyxig (mest till helgen eller när jag jobbar hemifrån då). Suregsbröd från bageriet, kaffe, råsaft med apelsin och grapefrukt, äggröra med grönsaker, kiwi, avokado, ost och marmelader. Har ni några fler tips som förgyller vardagsfrukosten?