Läste någonstans att smaklökarna förändras med graviditeten - och om det gör! Choklad som vanligtvis toppar min lista över godaste saken att äta har legat i botten sedan jag blev gravid. Jag som annars äter någon bit av min favorit Lindt 90% nästan varje kväll till ett par koppar te har inte ätit ens en chokladbit sedan jag blev gravid. Allt med choklad har nästan äcklad mig. Inte heller te är jag sugen på längre och många livsmedel, rätter och mat är jag inte det minsta sugen på. Och blir jag sugen på något så tröttnar jag efter att ha ätit det en eller två gånger. Det är alltså inte helt lätt att tillfredsställa mina smaklökar just nu. Är inte heller särskilt sugen på sött och sötsaker. Vill framförallt ha salt, fett och rejäla grejer. Hellre en ordentlig macka än en söt kanelbulle. Desserter lockar inte heller som de brukar. Igår när Anja, Marcus och Lily kom över på middag så gjorde jag en dessert som är både enkel, inte för söt och så jäkla god - en fruktsallad i vaniljmarinad. Fruktsallad i vaniljmarinad ca 6 personer Vaniljmarinad 2 dl vatten 2 dl muscovadosocker 2 vaniljstång Fruktsallad 2 askar färska jordgubbar 2 apelsiner 1 ask färska blåbär 1 ask hallon (färska eller frysta) 1/2 melon av valfri sort 1 ask björnbär (färska eller frysta) Strössel: ca 80 gram valfri choklad Kokoschips 2 dl hackade nötter, valfri sort Vispgrädde till servering Gör såhär: Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen och låt koka upp. Stäng av plattan och låt svalna. Skär frukten i bitar och rör ihop med bären i en stor skål. Häll över marinaden och blanda ihop. Låt stå kallt i minst 30 min innan servering. Servera med valfritt strössel och vispad grädde. Igår strösslade jag choklad över fruktsalladen och det var helt okej, men inte alls så gott som det brukar. Har ni upplevt ett förändrat chokladsug i och med graviditet? Och det viktigaste av allt - blev det återställt igen?