Nej men hej lilla kastrullen! Låt mig presentera er för min senaste go to-grej när det kommer till snabbmat: Kokt potatis. I kylskåpet. Alltid. Det är ett genidrag egentligen, av flera anledningar. Potatis är svingott! Potatis går att variera på tusen sätt! Potatis går att äta till frukost, lunch och middag! Den håller fint i kylen länge! Potatis är näringsrikt och mättande! Potatis är det finaste vi har - och så vidare. Jag började med det här för ett par veckor sedan och är väldigt förtjust. Kokar en stor kastrull på söndagen och förvarar i kylen. När det krävs snabb lunch skivar jag ner den i en varm panna med smör, strör över flingsalt och knäcker i tre ägg. Rör runt och serverar med créme fraiche, någon grönsak, med avokado, med hårt bröd eller bara som det är beroende på tid och hunger. Har absolut ätits som middag några kvällar också. Just den här dagen blev det en klump gurka. Väldigt classy! Har även gjort suveräna mackor! Tänk hårt bröd, färskost, avokado, skivad kokt potatis, flingsalt, chiliflakes, basilika och några drag svartpeppar. Mmmm. Det var dagens hyllning till potatisen. Blir man sugen på ett snack skulle jag varmt rekommendera barndomens favorit: Mosad färskpotatis med smör och flingsalt. Gudars. Läs även: Tips och grundrecept för en god och mättnande smoothie!