1. Pyttipanna-pasta! Alla rester funkar i en pyttipanna-pasta. Hacka ner den överblivna köttbiten, korven, grösakerna, osten etc i en varm panna. Fräs till varmt, addera någon form av lök och vitlök och koka pasta. Gör valfri form av pastasås av resterna i pannan, blanda ner lite pastavatten, ev en äggula i slutet och rör ihop med pastan. Färdigt! 2. Tacofärs från igår? Förvandla till en köttfärssås eller gör quesadillas genom att smöra mjuka tacobröd och lägga köttfärs, riven ost och överblivna grönsaker mellan. Värm i stekplattan tills de blivit knapriga och varma. Enjoy! 3. En tomatsoppa kan få flera liv genom att först äta den som soppa, sedan använda den som bas till en pastasås (med t.ex. korv, grönsaker etc) och tredje dagen göra lasagne av den. När vi ändå pratar lasagne så funkar ju det mesta att dra ner i en lasagne så även det är fint för rester att landa i. Recept på tomatsoppa här! 4. Överbligen pasta? Spara den och värm upp den i kokande vatten dagen efter = som ny. Jag brukar lägga den i en kastrull, koka vatten i tekokaren, hälla över och låta ligga några minuter. 5. Ha alltid kokt potatis i kylen för att snabbt kunna slänga ihop en snabb måltid. Stek tills den fått fin yta, knäck över några ägg och rör ihop till äggröra och servera med en stor sallad eller smörstekt spetskål. Mmmm. 6. Apropå punkt 1 så är klassisk pyttipanna minst lika aktuell. Hacka ner resterna och stek upp med lök och ägg för att förvandla till en go pytt. 7. Lägg det på mackan eller i toasten. Det finns så saker som inte funkar att lägga på mackan eller götta ihop i en god toast med massor med smält ost. När rester finnes, dra fram toastern och kör igång. 8. När det gäller rester av frukt, bär, grönsaker (eller om de har sett sina bästa dagar) gör en smoothie av dem! Bara att hacka ner och mixa med frysta bär, havredryck/kokosvatten/yoghurt och servera i glas. 9. Alternativt använda det som grund för en paj. Mmmm även tråkiga frukter och bär blir ljuvliga i en knäckig toscapaj (recept här!) eller bruna bananer i en banankaka (recept här!). 10. Samma princip som i pytten: Gör en gratäng av det! Häll ner resterna i en form med någon form av makaroner och ost och gratinera i ugnen, vips finns en alldeles ljuvlig makaronilåda att servera! Läs även: Vi har fått fem nya familjemedlemmar!