Låt oss gå loss i mat! Här är ett, förhoppningsvis, efterlängtat "det här har jag ätit sedan sist". Undrar själv vad jag egentligen ätit sedan sist då det känns som mackor och pasta är det enda som ligger på tallriken. Corona-året har inte bidragit med inspiration i matväg om man säger så, tvärtom. Men låt oss ta en titt. Inleder starkt med på något som skulle kunna sammanfatta mitt 2020 i mat: Mackor med creme cheese och kaffe. Har dille på detta och det verkar inte gå över. Här har jag ju lagat mat! Kul! Det är mat på en plåt så oklart om det ens räknas som matlagning. Gjorde laxfilé i ugnen med grädde och kryddor som skötte sig själv, plus ugnsrostad potatis. Äggmackorna har också slunkit ner till middag. Gaaah. När jag skriver det här känner jag ett SUG efter miljöombyte, men det gör vi väl alla (utom de som gör nödvändiga utomlandsresor såklart). Hej hallå! Här var det sushi. Har beställt från Tezukuri i sjöstan flera gången och vägrat inse att det inte är lika bra som förr. Men nu inser jag det och letar ny favorit. Hörde att Ljunggrens också är sämre? Var ska man beställa sushi nu för tiden? Det viktigaste på frukostbordet enligt mitt barn: Croissant. Mmmmmmm. Må livet innehålla många croissanter. Minns fortfarande croissanterna som åts i Antibes på vår "bröllops-getaway" direkt efter bröllopet. Att fransmännen är så överlägsna på detta bakverk. Den enda måltiden som ätits på lokal sedan jag minns inte när. En risotto med svamp som var helt len i magen. Här pratades det 2021 med min projektledare Elin. Lussekatter är ändå godare än saffransbullar! Ett påstående jag står fast vid - om vi förutsätter att lussekatterna är saftiga och smakrika dvs. Här har det ätits något. Ser smulor av avokado och russin? Aha! Vi har lekt russinleken. Gjorde missen och lärde henne den och nu försöker hon få oss att leka någon form av "yoghurtlek", "pastalek", cappuccinolek" vid varje måltid. Gjorde en couscous-sallad med halloumi och grönsaker och mindes sommaren. Ah. Snart är vi där igen. Inte riktigt än, men snart. När jag skriver detta är klockan 15.34 och det är mörkt utanför fönstren. Längtar tills grönskan utanför mitt köksfönster står i full blom och tänker så väldigt mycket extra bra vi kommer må av solen efter den här hösten och vintern. Edith gjorde som jag och fotade maten. Kanonbild! Högrevsgrytan som jag alltid äter som om det vore sista måltiden. Vet inte vad det är men den är fantastisk. Med syrad grädde och sambal olek. Det var även detta vi åt på julafton i år. Är inte förtjust i julmat så kändes onödigt att laga sådant när det bara vara jag och Edith. Bättre att äta det vi tycker om, julafton till trots. Lax, potatismos och ärtor är ändå en klassiker. Fint att se att jag lagat några maträtter den här månaden ändå! Two bananas went out for a walk. Bananer har ätits, alltid i sällskap med kaffe. Det är min projektledare Elin som introducerade mig för kombinationen kaffe och banan. Genialiskt ändå. Tunna pannkakor med citron. Bananpannkakor funkar men inget slår de klassiska tunna. Julaftons morgon med croissanter som köades länge och väl för att få handlas. Väl värda sin väntan. Saffransbulle 17227 Pasta med pastasås som kokats med pastavatten, parmesan-skalk och en skvätt grädde. Måste säga att jag har höjt mitt pastagame efter 2020. Det är en positiv sak med förra året. Fick ett plötsligt sug efter "dryck" och hittade en kombucha i kylen. Rekommenderas! Obligatorisk "lördagseftermiddagsvila" i soffan med lillan och lussekatt. Även detta är en ny tradition som kommit under hösten och jag avgudar den. Vi ser på varsin serie och ligger nära. Ljuvligt är det. Annan version av lördagsfrukost. Det har ätit frukost med bland annat grapefrukt som liken avslöjar. Kolasnittar med saffran och flingsalt. Bakade en plåt. Åt upp en plåt. Det var gott! Ja, men lite så kan man sammanfatta den senaste tiden i mat. Inga kulinariska höjdpunkter direkt men likväl mycket gött. En annan anledning till att jag tappat sugen för matlagningen är att jag mentalt loggat ut från köket i väntan på att det ska göras om. Ser så mycket fram emot att få njuta av massor med matlagning när de nya luckorna och allt är på plats. Snart! Läs även: Fler "det här har jag ätit sedan sist"