Ni vet de där äggen som ibland kallas för "världens bästa livsmedel"? Jag älskar dem. Kan inte få nog. Tror att vi är många som avgudar de små rackarna och vill därför ägna ett helt inlägg åt en söt äggspecial. Har googlat i evigheter (läs: 10 min) och nu fått fram några fantastiska recept som förhoppningsvis kan inspirera till fler härliga äggrätter framöver. Både för att göra kroppen glad och kanske skippa köttet en dag eller två någon vecka. Happy ägg så att säga! - Trekant med äggröra! - Pizzabåtar! - Bananpannkakor! - Glutenfri äggkaka! - Torsk med äggsås! - Äggsallad! (Klicka på orden ovan för att komma till recepten) Vill även bjuda på en hemlighet! Syrran är the queen av stekta ägg, alltså hon är i en klass för sig när det kommer till att skapa de där frasiga, lagom salta och knapriga stekta äggen. Mhm! Nu kan jag inte hennes hemlighet men vill dela mitt eget knep för att få till en väldigt god version av knaperstekta ägg: - Stek i riktigt smör. Aldrig aldrig margarin eller olja här, det blir inte samma sak. - Knäck äggen i en Het panna. Inte fisljummen. Måste vara riktigt het. - Sänk värmen ett - två hack några sekunder efter att det fräst upp. - Rör ingenting på några minuter. Låt det ligga och gotta sig! - Krydda med några pepparkorn och örtsalt. - Sänk värmen lite till och låt det ligga kvar, nu kan du ev. peta lite i gulan om du vill ha den lite fastare. - Servera genast. NJUT. PS. Vi väljer med fördel ekologiska ägg, om vi vill och kan.