Jamen häromdagen fick vi uppleva något alldeles extra. Från inspelning av programmet där spån kastades över oss till piff och matupplevelse deluxe! Häng med! Vi skulle alltså få äta på Frantzén för att fira en jobbgrej. Frantzen som jag hört talat om på olika sätt men inte kommit i närheten av att få uppleva på riktigt. Just ordet upplevelse är väl det enda rätta i det här eftersom det är precis vad det var, både i form av hur maten smakade, såg ut och var upplagd till hur allt runt omkring var. Vi började i loungen där det serverades små tuggor som uppvärmning. Här är en macaron med bl.a. hibiskus och körsbär. Den här! Nej men den här! Det är alltså en råraka som såklart är mer än namnet avslöjar. Det var så gott att jag inte vilka ord som ska användas. Tydligen tar det ett par dagar att göra också. Ville ha ett fat med tjugo att smälla i mig, tack på förhand. Vidare ner till matsalen där det serverades nio grejer i bra fart. Först ut var crudo, hamachi, fermenterad jordgubbe, shiso och daikon oroshi som var sinnessjuk. Redan här ville Tareq gå hem för han var färdig!! (alltså så nöjd, nöjd, nöjd att resten blev en bonus). Otrolig havskräfta! Groupie med några i personalen. Eller förlåt, genierna som de ju är! Service, jargongen och allt runt omkring 5 av 5 toast. En solklar favorit hos mig: French toast med wasabi och "frantzen collection" kaviar. Pärlhöna "bbq", blåbär och fermenterad kampotpepparsky. En annan av mina favoriter (och då ska sägas att allt var så otroligt gott) var den här som såg ut som en cappuccino men var en soppa på lök, lakrits och mandel. Ville aldrig att den skulle ta slut. Den enda rätten som jag inte var så förtjust i: Melon, champagne och soba-cha. Nej men snälla så kom detta in?! En dröm i en tallrik utan att bli för ostig. Hallon, pistage, oolong och kristaliserad viol med ... Matchavåfflor! Så det bara att lassa upp gojset på våfflan och moffa i sig. Topp tre godaste på hela kvällen! Heheh här är jag så trött och mätt att blicken nästan inte håller men ville njuta lite till. Efter middagen blev vi visade tillbaka till loungen för att få ännu mer att trycka i oss. Det tog liksom inte slut efter de första 14 rätterna. Det kom in ett torn med sött! Och helt nybakade små Madeleines som låg i en sockerskål, även de otroliga. Mätta, glada och helt färdiga efter en otroligt fin upplevelse! Läs även: Så var det att börja rida igen efter 18 år