Innan vi mättade oss med julmat gjorde jag en av mina absoluta favoriträtter. Vi kan kalla det för "plåten". Enormt smidigt och förbaskat gott! Den här gången tog jag färsk lax, skar filéer som spreds ut på en plåt med grönsaker. Ah. Delikat! Hacka, skala och putsa valfria grönsaker. Lägg dem på en smord plåt med salt & peppar i botten. T.ex. paprika, zucchini, rädisor, lök, purjolök, ingefära, rotfrukter, sötpotatis osv. Häll över olja, salt och ev. kryddor som timjan. Grädda i ugnen i ca 15 min, lägg sedan på fisken som du smort in med kokosolja och citronsaft. Grädda i ca 13-16 min till. Koka broccoli på sidan av och gör cahewkräm: - mixa ca 400 gram cashewnötter, minst 5 cm ingefära, ca 1/2 dl rapsolja, en skvätt vatten och chili till en kräm. Blir det för hårt, tillsätt mer vatten eller olja. Servera & njut för det är så sjukt gott! .