Ni vet den där sommardagen då solen står högt på himlen fast det är långt efter lunch, magen spinner av hunger och du känner äntligen för att äta något i värmen. Något fräscht, kallt och smakrikt som inte känns tungt. Du vill ha sommar i smaken. Du vill ha det där som känns lockande även när det är som hetast och aptiten vacklar. Känner du igen den dagen? Nästa gång den kommer, då ska du välja den här tomatsalsan. Tar ungefär max tio minuter att knåpa ihop och är alltid värt besväret. Och upplever du en dag av fantasilöshet, vill ha världens godaste mat eller bara testa något nytt, gör denna. Ta ingredienserna ovan, ca en kruka färsk koriander, ett paket eko-körsbärstomater, en avokado, saften av en eko-citron, ca en-två klyftor vitlök och några matskedar olivolja. Skär dessa i mindre tärningar, klipp koriandern, pressa vitlöken och smaka av med svartpeppar och någon nypa örtsalt. Servera till ungefär allt från grillat, ugnsbakade rotfrukter, vegetariskt, fiskrätter, ris, kött, halloumi eller ja, vad du vill. Njut!