Hej och välkomna till ett nytt "det här har jag ätit sedan sist"! Jag vet att det inte var så väldigt längesedan sist, men har ätit så mycket gött att det bara måste delas. Vi inleder starkt med midsommar i en skål eller vad man ska kalla det för. Efter firande med vänner och Edith somnat så landade jag i soffan med vispad grädde, jordgubbar och resterna av kolakakorna med ingefära som jag och Edith bakat. Var på ett matlagningsevent med LG och Zeinas kitchen där vi lagade det här goda. Linsbiffarna var otroliga! Ska göra dem igen och dela receptet. Kan för övrigt rekommendera er att följa Zeina om ni vill ha inspiration i köket. Så mycket gött som hon gör! Det här ser kanske inte mycket ut för världen men jädrar vad gott det var! Sesampanerad halloumi och köpebea tillsammans med en kall potatissallad som jag blandade ihop av det som fanns i kylen. Vattenmelon, groddar, avokado, överbliven färskpotatis, solroskärnor, rädisor osv. plus citron, olivolja, flingsalt, svartpeppar och balsamvinäger. Åt den här skålen med overnight oats hos Patrikssons och blev väldigt förtjust. Overnight oats kan bli ganska torrt men den här var perfekt. Jobbar hemifrån med min prao-elev. Pausar för lunch med stekta ägg, melon och knäckebröd. Kim lagade den här monstermiddagen när Stina och Mallis kom över spontant (spontant som i att det bestämdes några timmar innan). Fiskpaket (officiellt så låg de på grillen men gasolen var slut så de åkte in i ugnen) med sparris och färskpotatis. Efter middagen blev det såklart kaffe och kaka. Lyxfika från Magnus Johanssons bageri som en del av min morsdag-present. Har ni inte varit där så rekommenderar jag en tur om ni är i närheten. Har nog varit där i snitt en gång i veckan sedan jag flyttade till Hammarby Sjöstad 2011. ÄLSKAR det här stället. Jag och Elin inledde vår kreativa dag med en ordentlig frukost. Allt annat vore orimligt! Jag och Eddan shoppar mat. I vanliga fall stannar vi alltid här för att trycka en banan (mest hon då) men den här gången försökte jag tänka högt. Hängde med syrran och käkade bananpannkakor. Fick slänga ett antal pga de höll inte ihop i någon stekpanna. Tack och lov så klev plättlaggen in styrde upp det hela. En dessert som Kim gjorde bestående av vaniljkvarg, havresmul, rabarbekompott och färska hallon. GODIS! Jag och Elin promenerade runt Djurgården för att ha ett så kallat "walk and talk" under vår kreativa dag. Upptäckte att hon aldrig ätit livets räkmacka så såg det som min plikt som medmänniska att bjuda henne på den. Sagt och gjort så tryckte vi den här godsaken som avslutning på promenadmötet. Fint! Kim lagade en fantastisk tre rätters där den här var först ut. Någon slags smördegsbit med löjrom och créme fraiche. Har gått tillbaka till den mest beroendeframkallande mackan jag vet: Bra rostat bröd, olivolja, port salut, bra tomater, flingsalt och basilika. Ni måste prova om ni inte redan gjort det! Hårt bröd som på bilden ovan funkar men rostat är absolut godast. Som den här imorse ↑ Plus persika med Paradisets egna mandelsmör. *dreglar* Och avslutningsvis dagens lunch, en chevrésallad från Lilla P. Puh. Blir helt salig av all den här goda maten. Tänk att det finns så mycket gott att äta där ute! Nu ska jag cykla till Årsta för att hänga med Sanna och Emelie. Kram!