HEJ och välkomna till ännu ett "det här har jag ätit sedan sist" - så nära inpå det förra! Som vanligt utan kronologisk ordning och huller om buller. En glimt av sommarlovet kommer här! Vi inleder med en ljuvlig lunch hos Lilla kafferosteriet i Malmö, tips! Tog burrata. Från fancy till klassisk falukorv. Precis lika gött fast på helt olika sätt. Äter min med senap och bostongurka. Skivar korven i mindre bitar, rör ihop och äter alltihopa med sked. Följer upp med mammas köttfärssås i sommarstugan. Frukost på balkongen för mig och Edith. Tog tag i oredan där ute under en av semesterns veckor. Alldeles för sent men har prioriterat bort det hela vägen fram till dagen det skedde och det gick bra det med. Persika på rostat bröd med creme cheese och flingsalt är för övrigt supergott. Pasta vongole! En ny favorit, den här var dock medioker. Den längre ner var många tummar upp! Avokadomackor med gräddost på klassiskt hårdbröd. Mmmmmmm. Tröttnat antagligen aldrig på den här kombinationen. Flingsaltet och chiliflakesen är mycket viktiga i detta. Alltid flingsalt på tomater för att få fram det bästa ur dem. Fler mackor och Edith som plockar isbitar. En favoritsyssla för henne och favoritmacka för mig! Kaffe och kaka innan vårat besök på Tekniska Museet. På "Flickorna Helin" café på Djurgården. Ni måste testa deras räkmacka om ni är där. Den är sinnesotrolig! Är det ens ett ord? Nu blev det om inte annat. Det är liksom hembakat filmjölksbröd i botten med hemgjord majonäs och mängder med räkor. Oerhört bra! Pizza med Linnéa, Liam och Edith på 800 grader på söder. Vi tryckte i oss två slices vardera - imponerande att Eddan drog i sig båda sina. Det är mammas chejja det. Grahamsgröt med blåbärs som kokat ihop, valnötter och havremjölk. Fem plus i grötbetyg. Här är den vongole som var bättre! På ett litet ställe i Skanör där vi hade möte om det nya projektet med två andra. Bullar från Ingrids på Regeringsatan. Litet ställe med otroligt fika. Kan rekommendera citronbullen, kanrdemummabullen, äppelkakan, brownien, kanelbullen, soppan och mackorna. Om jag ätit allt? Jobbar på det! Min bästa go to-lunch när det gäller att utfodra snabbt: Stekt potatis (ha gärna kokt i kylen eller råstek tunt) med äggröra och något grönt. Färdigt! Burgare med kantareller på ett ställe i Ängelholm. Jag som är ovan kände mig absolut aningens bakis efter ett par glas vin en kväll i Malmö så stöttade upp med iskall äppelmust och havrecappuccino på promenaden. En hotellfrukost som SLANK NER. Gröt i sommarstugan - ha alltid något krispigt på gröt. Varsågoda för tips! Avslutar med en macka, även den från Lilla kafferosteriet i Malmö. Mumma! Läs även: Recept: Grön smoothie med frysta ärtor