HEJ och välkomna till ett sprillans nytt "det här har jag ätit sedan sist"! Låt oss djupdyka i den senaste tidens godsaker. Vi inleder med en frukost framför julkalendern. Rostat bröd, äggröra, kefir i glas till Edith och diverse pålägg. Här gjorde jag någon slags potatislasagne som blev förvånansvärt god. Tog det som fanns hemma vilket var potatis, halloumi, tomatsås, cheddar och gjorde en bechamelsås. Rekommenderas! Funkade även fint som matlåda dagen efter! Föräldrafrukost på skolan innan jullovet <3 Mycket fint! Någon pasta med ljummen rödkål och hackad persilja på toppen. Är smått besatt av de båda för tillfället. Ett snack på kontoret innan jullovet: Toast med stark ost och jalapeños. Mitt go to mellanmål: Jordnötssmör på majskakor med skivad banan och flingsalt. GÄRNA med kaffe till pga kaffe och banan är en otrolig kombo! Ännu en fika. Den här gången med chokladbollar (vi tog det klassiska receptet på baksidan av kakaopaketet men mixade havregrynen. Jag shoppade 7 kg lamm av en granne som har en gård söderut så vi inledde med den finaste biten. Lammstek (som inte kom med på bild), rostad potatis och olika sorters kål. Fika innan simskolan. Visst är lussebullar tio gånger godare än saffransbullar? Ja? En kväll där ingen orkade laga mat. Diverse plock av det som fanns hemma: oliver, saltgurka, äpplen, ostar, ägg, skorpor, apelsiner, yoghurt etc. Det ser inte mycket ut för världen men gudars så gött! Quesadillas med tacosmaker efter en röjardag. En snabb lunch på det jag hittade i skåpen. Överblivet ris, oliver, halloumi, olivolja, chiliflakes och paprika. Julmiddag enligt Ediths önskemål när vi skulle fira jul med henne innan hon åkte till sin pappa över julen. Köttbullar med gräddsås och potatismos <3 Julmiddag med Ellen när vi firade jul med henne precis innan jul. Otrolig kalkon, brysselkål, beachamelsås, morötter, sky och potatis. Något av det absolut godaste som finns! Den här bilden gör inte smakerna rättvisa för helskotta vad gott det här var!! Otroligt! Vi hade lyxen att få låna Edith några timmar på julafton (första gången det var möjligt då vi annars firar i olika städer) så vi åkte pulka och fikade. Så tacksam! Så var det julafton och det innebar ribbestek med rödkål, potatis och sky. Premiär för mig och jag ersätter med glädje det klassiska julbordet mot kalkon och ribbestek framöver. Dessert måste ju finnas på julafton och i det här fallet blev det den godaste chokladmoussen jag ätit! Den avgörande detaljen var rom och lite salt som gjorde det hela till next level. Plus mandlar! Ännu en frukost! Rostat bröd, äppelmust, stekta ägg med hackad persilja och chili. Gustafskorv, kaffe och pålägg. Fisk! Någon ångad vit fisk som smälte i munnen. Tillsammans med potatis, tomat och grönsaker som kokats ner i vitt vin och olivolja ... smälte i munnen som sagt. Så kom lammet igen! Den här gången som lammfärsbiffar med potatisgratäng och rotsaker. Mumma! Smoothie med frysta lingon, citron, äppelmust, banan och havredryck. En omgång till med chokladbollar. Den här gången med dadlar istället för strösocker. Haffade en sådan där påse vid kassan på Lidl, 25:- för allt det här! Till sist, morgonens frukost i form av omelett med parmesan, spenat och persilja, morot, kiwi, kaffe och rostat bröd som låg i bröd rosten så missades på bild. Det var det hela för den här gången. Tack för att du tog dig ända hit! Någon favorit eller fråga? Läs även: Före- & efterbilder köpmannadisken i köket