Nej men dra mig baklänges på en liten stol. Det är alltså tre månader sedan vi avnjöt ett inlägg med "det här har jag ätit sedan sist"! Otroligt. Må det aldrig gå så länge mellan dessa igen. Vill som vanligt påminna om att bilder på sociala medier inte visar allt eller hur en person äter. Vi inleder på Lundåkra pensionat som ligger utanför Halmstad och drivs av den gulligaste, Karin. Jag var inbjuden för att sommarprata och fick då njuta av några dagars häng på pensionat. Blev omhändertagen med egen frukostbuffé (fick ha pensionatet för mig själv dessa dagar, så orimligt lyxigt), gick promenader runt hästhagarna och fick hembakat fika flera gånger om dagen. En av alla sommarens frukostar här hemma. Leran är med! Sushi vid Hellas i solnedgången med efterföljande kvällsdopp. Det finns ett ställe som heter Ima i Hammarby Sjöstad, de har så förbaskat god sushi. Tillbaka i stan och fika innan poddinspelning: Raw boll och kaffe. Ugnsbakad laxfilé med kokosris och mangosalsa. Recept finns här! Åt en hypad bowl på Pom och Flora som inte alls var särskilt bra. Hade kanske otur för det brukar vara gott där. Nej men senälla som alla säger. Det här är det sjukaste jag någonsin smakat. Det är alltså en hybrid av chokladbiskvi fast som en halva med hasselnötter runt. Smäller av. Finns på Magnus Johanssons bageri och det vattnas i munnen nu när jag skriver om den. Den är sjuk alltså. Seg, krispig, söt och lite salt. Allt man vill ha på samma gång. Chevrésallad med jordgubbar, valnötter, honung och rödbetor. Mmmmm. Tonfiskpasta dag 3. Värms upp med lite olja i stekpanna. Midsommarfika. Jag var sjuk så vi höll oss inne och vilade. En bättre frukost med äggmacka, fet yoghurt och diverse bär. En av stunderna då jag hittade lite energi under min Corona-sjuka. Bakade kolasnittar för att upptäcka att lukt och smak verkligen var borta. Kryddade sönder dem med kanel och kardemumma men kände ingenting. Ännu en frukost på Lundåkra. Hembakade frallor och bovetegröt. Fem plus! Vi åt frukost till middag igår pga värmeböljan. Har hittat tillbaka till kokta ägg nu och lärt mig att 5 minuter och 20 sekunder från att det börjar koka är perfekt på min spis. Hur länge kokar ni era ägg och fördrar ni löskokta eller hårdkokta? Kvällsfika framför en serie. Torkad mango och bär med vispad grädde. Tror det gömmer sig en bit banankaka där under grädden också : - )) Som det alltid ser ut när vi ätit färdigt. Tryck på ♥ om ni vill ha fler inlägg likt detta. Läs även: → Det här har jag ätit sedan sist, maj