Saknar ni inspiration för kvällens eller helgens middag och vill slå på stort utan att göra det avancerat? Vill ni ha något som kittlar smaklökarna, känns lyxigt, somrigt och typ fantastiskt med enkla medel? Titta hit! Godingarna nedan smakade fantastiskt på varsitt håll och jag kan bara gissa hur läckra de vore som en två rätters. Köp närmsta färska kyckling (gärna eko, såklart) och leta upp några rabarber. Middagen serverad! Ugnsbakad hel kyckling med honungsmarinad: Rör ihop en marinad på smält smör, pressad vitlök, honung, färska örter, öl, stark senap, olivolja, sesamfrön, basilika, himalyasalt/örtsalt, något riktigt starkt, pressad citron/lime och en ekologisk buljongtärning. Massera in marinaden i och på kycklingen och låt ligga länge, gärna över natten. När den är redo, lägg i smord ugnsform och grädda på ca 175-200 grader i max en timme beroende på ugn. Håll koll så den inte bränns. Köttet får inte vara rosa. Servera med förslagsvis en salsa på koriander/vitlök/lime/körbärstomater/avokado/mango och ugnsbakade rotfrukter med timjan. Naturligt glutenfri smulpaj med rabarber och hallon: Höfta fram en smuldeg på mandelmjöl, rumsvarmt smör, mixade havregryn/solrosfrön, kokossocker/honung och kokosflingor. Rör ihop med gaffel och smaka av under tiden. Fyll en smord pajform med lättkokta rabarber (sila bort vätskan) och tinade/färska hallon. Strö över en nypa potatismjöl och smula över degen. Grädda på 175-200 grader tills pajen bubblar i kanterna och fått färg. Servera med vispad kokosgrädde eller vispgrädde.